René

  Info
  Land: België
  Provincie: Antwerpen (BE), Vlaams-Brabant (BE)
  Locatie: BE - Antwerpen | Brussel
  Therapeut voor: Vrouwen
  Therapievorm: Kashmirische massage, Tantra massage (yoni)

  Over mezelf

  Tantra massage RenéHet tantra verhaal begon bij mij na mijn scheiding in 2015. Scheiden is altijd pijnlijk maar ik ben blij dat we in vriendschappelijke omstandigheden uit elkaar zijn gegaan en dat we nog steeds een goede verstandhouding hebben. 

  Het feit is wel dat ik na mijn scheiding geen zin had om me onmiddellijk opnieuw te binden. Maar ik had wel behoefte aan menselijk contact, aan verbinding, aan lichamelijkheid… en massage was sowieso iets wat ik altijd al graag gedaan had en wat me aantrok, dus het lag een beetje in de lijn van de verwachtingen dat ik in die richting zou evolueren.

  Samen met een vriendin, die zelf massagetherapeut is, ben ik dan voor een eerste keer gaan ervaren wat een tantramassage inhoudt, bij een bekende masseur en therapeut in Brussel, voor een duomassage. Dat was voor ons beiden de aanzet om er ons verder in te verdiepen.

  Opleidingen

  • april 2019: driedaags "Atelier d'initiation au massage tantrique" door Didier de Buisseret & Alexandra Renverse + one-on-one opleiding met Alexandra en verschillende oefenmomenten nadien
  • maart 2020: driedaagse workshop "Tantric Touch - Initiatie in de kunst van de Kasmiri-massage" door Patric Schroven & Servane Sananda + verschillende oefenmomenten nadien

  Verloop

  Elke massage wordt voorafgegaan door een kennismakingsgesprek waar je ook je verwachtingen en grenzen kunt aangeven. En dat is belangrijk want de massage moet een aangenaam moment worden voor ons beiden en dan zijn duidelijke afspraken fijn zodat we in de flow kunnen komen en blijven.

  Tantra massage

  Tantra, en met name tantra massage, is voor vele interpretaties vatbaar en elke beoefenaar heeft zijn eigen visie en stijl, geeft er zijn eigen invulling aan en legt zijn eigen accenten. Dat gezegd zijnde is de massage er ieder geval op gericht bepaalde energieën, met name de seksuele, vrij te maken en te doen stromen en je naar een buitengewone staat van welbehagen te brengen. Ik persoonlijk zie tantramassage als een sensuele, intieme en intuïtieve ontdekkingsreis, voor de ontvanger maar ook voor de gever, waarbij het minder draait om techniek dan wel om de intentie en de aandacht die je als masseur in de aanrakingen legt.

  De massage gebeurt in een relaxte setting: een warme en verduisterde ruimte met aangepaste muziek. Bij tantra massage zijn normaal zowel ontvanger als gever naakt, omdat beiden zo gelijkwaardig zijn, maar in principe blijf ik in gemakkelijke kleding (short & T-shirt) tenzij je dat anders verkiest. 
  Bij aanvang van de massage ga je op je buik liggen en bedek ik je met een doek uit lichte stof, een zogeheten pareo. De massage begint met lichte aanrakingen over het doek om een vertrouwensband te scheppen. Zodra je tot rust gekomen en ontspannen bent, haal ik het doek zachtjes weg en begin ik met de eigenlijke massage, in eerste instantie met lichte aanrakingen en strelingen, die dan stilaan nadrukkelijker worden. Ik masseer vervolgens heel de achterkant van je lichaam met een warme, natuurlijke olie (amandel, kokos, sesam, druivenpit…) waarbij geen vierkante centimeter vergeten wordt. Daarna komt de voorkant aan de beurt, opnieuw van top tot teen. De volgende en laatste stap is de yonimassage, als je bij het gesprek aangegeven hebt dat je dat wenst. Na de massage is er tijd om te “landen”, je op te frissen en na te praten. 

  Kasmiri massage

  De setting bij de kashmirimassage is dezelfde als bij de tantramassage maar de massage zelf verloopt enigszins anders. Zo lig je bij aanvang op je zij, een beetje in foetushouding, en zijn tijdens de massage onze lichamen enigszins in elkaar verstrengeld. Daardoor is het een nóg intiemere vorm van massage, temeer daar een ander basisprincipe is dat we zo veel mogelijk huidcontact houden. Dat betekent dus ook dat we hier sowieso allebei naakt zijn omdat textiel een storend element is. 
  Ik raad wel aan om niet met deze massagevorm te beginnen als je nog geen eerdere ervaring hebt maar voor een eerste keer te opteren voor de gewone tantramassage.

  Praktisch

  Ik heb een andere fulltime baan die ik grotendeels van thuis uitoefen waardoor ik mijn werktijden zelf kan organiseren en ik me makkelijk kan vrij maken overdag. Praktisch gezien vindt de massage dus bij mij thuis plaats overdag. ’s Avonds kan ook, maar dan bij voorkeur bij jou thuis of in je hotelkamer bijvoorbeeld.

  Tarieven

  Ik beschouw de massage als een geheel dat niet op de delen valt in kwartieren of halve uren en ik time de massage ook niet op de minuut. Door de band genomen duurt de tantra massage ongeveer een dik uur en de kashmiri massage zo'n anderhalf uur. Met het gesprek vooraf en achteraf, moet je dus in totaal anderhalf uur à twee uur rekenen.

  Ik vraag een vast bedrag van 120 euro voor de tantra massage en 160 euro voor de kashmiri massage.

  Hey, een welgemeende dank voor gisteravond, heb er enorm van genoten, je handen zijn van goud. Nieuwe ervaring voor mij, een heel positieve.

  Anoniem (sessie 1) [therapeut: René]

  Ik ben nog steeds aan het nazinderen! Serieus, al mijn zintuigen staan op scherp, ik kan alles zoveel scherper voelen. Ontzettend bedankt!

  Anoniem (sessie 1) [therapeut: René]

  Geslacht
  Ben je zwanger?
  Locatie
  Meerkost van 100€ voor huur ruimte, benzine en extra tijd (excl. duo & 4-handen)
  Ik deel je zo snel mogelijk de meerkost voor kilometers en extra tijd mee
  Locatie
  Ik deel je zo snel mogelijk de meerkost voor kilometers en extra tijd mee
  LET OP! Zoë geeft énkel coaching, GEEN MASSAGE!
  Bekijk het profiel van Frederike voor meer uitleg over de mogelijke sessies.
  Gelieve voor een afspraak pas data voor te stellen vanaf november.
  Keuze
  Keuze
  Energetische orgaanmassage
  Neuro-emotionele integratie
  Gegeven door Christophe en Saskia
  Gegeven door Christophe en Anke
  Gegeven door Christophe en Tine
  Gegeven door Christophe en Anke
  Langere sessie mogelijk (+ 50€ per extra 30 min)
  GEEN data voorstellen in het weekend aub
  GEEN data voorstellen in het weekend aub
  GEEN data voorstellen in het weekend aub
  GEEN data voorstellen in het weekend aub
  Voor duo massage geldt het dubbele tarief.
  Voor duo massage geldt het dubbele tarief.
  Deze sessies omvatten gesprek, voorbereiding en ritueel, massage van 1,5-2u-3u, verfrissen en nagesprek.
  Bekijk op mijn profiel met wie ik samen de massage kan geven.
  Bekijk op mijn profiel met wie ik samen de massage kan geven.
  Meer info bij persoonlijk contact
  Opgelet: Gelieve rekening te houden met een wachttijd tot enkele maanden!
  Contact voorkeur. Ik wil...
  Rook je? Zoja, hoeveel sigaretten per dag?
  Drink je alcohol? Zoja, hoeveel dagen per week?
  Hoe ben je op deze site terecht gekomen?

  Afspraak

  Tantra massage afspraak

  Maak een afspraak en stel indien mogelijk reeds enkele data voor.

  Yoni massage

  Yoni massage

  Ervaar de helende effecten van een yoni massage op vlak van gezondheid en seksualiteit in een harmonie van aanraking en energetisch werk.

  Lingam massage

  Lingam massage

  Ervaar de helende effecten van een lingam massage op vlak van gezondheid en seksualiteit in een harmonie van aanraking en energetisch werk.

  Bekkenbodem massage

  Bekkenbodem massage

  Ontspan de spieren van je bekkenbodem via een bekkenbodem massage en help zo een hele reeks pijnlijke problemen vermijden of oplossen.

  Getuigenissen

  Tantra yoni massage getuigenissen

  Lees enkele getuigenissen om een beter beeld te krijgen over de therapeuten en hoe een massage ervaren wordt.

  Video's

  Tantra massage video's

  Bekijk enkele video's om meer te zien en horen over tantra massage, waaronder ook een demo video van een sessie met Saskia.